Rabarber paj

Ingredienser
  • Rabarber: ca 3 stycken 30 cm långa stora stjälkar rabarber eller så att det blir ett ca 2 cm tjockt lager hackad rabarber i botten på pajformen
  • 1 dl socker
  • ev. 1 tsk vaniljsocker
  • SMULDEG: 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl eller havregryn
  • 4 tsk socker
  • 150 g smör eller margarin
Tillagning
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skala ev. grov rabarber med en potatisskalare. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare. 
  • Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör eller margarin.
  • Lägg rabarberbitarna i formen.
  • Strö över socker och lite vaniljsocker.
  • Gör smuldegen till rabarberpajen: lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en grynig massa.
  • Täck rabarbern med smuldeg. 
  • Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 20-30 minuter. Servera rabarberpajen med vispgrädde eller vanilj sås/visp.
 

Kommentarer
Postat av: Issa

Ska testa det! Fin blogg, kram

Svar: Gör det! Tack detsamma :)
Ida Catharina Husberg

2013-06-23 @ 19:58:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0