Rabarber paj
Ingredienser
- Rabarber: ca 3 stycken 30 cm långa stora stjälkar rabarber eller så att det blir ett ca 2 cm tjockt lager hackad rabarber i botten på pajformen
- 1 dl socker
- ev. 1 tsk vaniljsocker
- SMULDEG: 2 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl eller havregryn
- 4 tsk socker
- 150 g smör eller margarin
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala ev. grov rabarber med en potatisskalare. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare.
- Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör eller margarin.
- Lägg rabarberbitarna i formen.
- Strö över socker och lite vaniljsocker.
- Gör smuldegen till rabarberpajen: lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en grynig massa.
- Täck rabarbern med smuldeg.
- Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 20-30 minuter. Servera rabarberpajen med vispgrädde eller vanilj sås/visp.
Kommentarer
Postat av: Issa
Ska testa det! Fin blogg, kram
Svar:
Ida Catharina Husberg
Trackback